Vědecky podložené zajímavosti o naší psychice
top of page

Vědecky podložené zajímavosti o naší psychice

Vlastnosti, které nás na druhých štvou, jsou odrazem částí naší osobnosti, které popíráme. Říká se tomu projekce. Když vás tedy něco rozčiluje, možná je to něco, co sami děláte.


Útoční lidé obvykle mají strach z kontaktu. Lidé, kteří si v rámci svých vztahů počínají nesebejistě a jsou plni pochybností, je budou s větší pravděpodobností sabotovat. Proti zranění se brání tím, že zraňují druhé jako první.


Čím častěji neuspějeme, tím větší máme šanci na úspěch. Úspěch pramení z vytrvalosti a zlepšování. Než se podařilo vynalézt funkční žárovku, sestrojil Edison zhruba 10 000 nefunkčních prototypů.


Čím větší máme strach ze smrti, tím méně si užíváme života. Neboli: „Kvalita života se zvyšuje a zmenšuje přímo úměrně s velikostí naší odvahy.“ A navíc obvykle platí, že čím více se bojíme neúspěchu, tím pravděpodobněji neuspějeme.


O dostupné věci není velký zájem. Lidé mají silnou tendenci přeceňovat věci, kterých je nedostatek. Podvědomě přikládáme daleko větší hodnotu věcem, které jsou vzácné, než věcem, kterých je nadbytek.


Nejlepší způsob, jak najít partnera, je nemít potřebu někoho si najít. Nejlepší cestou k nalezení (romantického) vztahu – ať už vážného, nebo nezávaznějšího – je být spokojen i bez něj a investovat více do sebe.


Nebojte se mluvit o svých slabinách. Uleví se vám a navíc si vás bude okolí více vážit a více vás obdivovat. Čím méně vám bude záležet na vlastní dokonalosti, tím více si budou ostatní myslet, že dokonalí jste.





Příliš mnoho možností vytváří pocity nespokojenosti. Výzkumy ukazují, že jakmile máme na výběr z více možností, jsme méně spokojení s tou, kterou si nakonec vybereme. S větším množstvím voleb současně vzrůstají náklady obětované příležitosti spojené s tou možností, pro kterou se nakonec rozhodneme. Proto z ní zpětně máme menší radost.


Jedinou jistotou je trvalá nejistota. Čím více jsme přesvědčeni o své pravdě, tím méně pravděpodobně víme. Inteligentní lidé bývají plní pochybností.


Způsob servírování a úpravy jídla je zásadní. I tady platí, že o chuti rozhoduje psychika. Vyzkoušejte carving (vyřezávání ozdob z ovoce a zeleniny). Jde o asijské umění, které pochází ze 7. století našeho letopočtu. Na začátku zdobily výrobky řezbářských mistrů stoly císaře a jeho dvora. Postupně se toto umění rozšířilo i mezi chudší lid a do celého světa. Uznávanými mistry carvingového řemesla neboli vyřezávání vzorů z ovoce a zeleniny, jsou Thajci. Věří, že člověk má pokrm vnímat všemi smysly, tedy i zrakem. Při carvingu je důležité rosení vodou. Výtvory pak déle vydrží. Je také dobré před vyřezáváním z mrkve ji namočit do osolené vody, aby změkla. Dekorace z červené řepy se lehce potírají olejem, aby řepa tolik nebarvila. Ozdoby z jablek ochrání před zhnědnutím koupel v limetkové šťávě.


Při úmrtí je vhodné k mrtvému ještě alespoň 24 hodin promlouvat, zpívat či pouštět hudbu. Nervy (i sluchové) vnímají ještě několik hodin po smrti.


Při oslabeném organismu ve stáří jíst zejména polévky. Pokud je syrové zeleniny moc, tak slezina je vyčerpaná a ledviny nestíhají hlídat PH. Seniory je třeba zavlhčovat, dělat jim pudingy, ovocné poháry, ať mají radost z jídla, dezert z agaru, prohřívat chodidla. Stav mysli závisí i na stavu střev. Čím je člověk starší, tím více je v „kovu“ a nechce měnit své návyky.


Co je pro Vás lék a co naopak jed? Zjistíme při osobní diagnostice. Objednat se můžete přes email tradicniterapie@gmail.com, nebo telefonicky na 608 77 05 06. Vše o nabízených službách a cenách se dočtete zde.





Objednejte se na individuální konzultaci:

Diky za zpravu!

banner_bez popisu.jpg

© 2023 by Train of Thoughts. Proudly created with Wix.com

bottom of page