Rozvoj diabetu se dá zastavit
top of page

Rozvoj diabetu se dá zastavit

Zastavte nemoci dřív, než se ohlásí a rozvinou! Prevence se mnohonásobně vyplatí. V prohlášení Americké asociace pro diabetes (the American Diabetes Association – ADA) se tvrdí: „Než se u pacientů rozvine diabetes 2. typu, téměř vždy u nich lze pozorovat náběhovou fázi – tzv. pre-diabetes. V jejím průběhu bývají hladiny cukru v krvi nad normálem, ale stále ještě pod hranicí, kdy se diagnostikuje diabetes.“ Toto stádium nemusí přejít přímo do cukrovky a je ideální k jejímu potlačení.


Podle průzkumů se ale v pre-diabetické fázi nachází desítky milionů lidí. Západní medicína proti nástupu diabetu nabízí léky, ale jejich vedlejší účinky organismu velmi škodí. Nejčastěji dráždí trávicí ústrojí, což vede k omezení vstřebávání vitamínu B12 a následně k chudokrevnosti, k nezdravému snížení krevního cukru (hypoglykémií), poškození jater nebo zvýšení hladiny homocysteinu, který může způsobovat kardiovaskulární choroby. Proti všem těmto vedlejším účinkům pak existují další desítky chemických léků…


V Číně v roce 2013 proběhla studie, při které pracovalo 11 výzkumných skupin. V každém samostatném centru byly prováděny stejné postupy se zapojením 389 sledovaných jedinců v pre-diabetickém stadiu. Polovina z nich dostávala bylinné preparáty (určených k upravení hladiny cukru a odstranění rezistence na inzulín) a druhá polovina nefunkční placebo.


Po roce užívání došlo ke zjištění, že u sledovaných osob pomohly bylinné směsi snížit v průměru riziko nástupu diabetu o 32,1%. Tedy je zřejmé, že byliny umí pozastavit vývin diabetu. V případě léčby přípravkem TČM navíc nebyly pozorovány žádné škodlivé vedlejší účinky.


Testy prováděné u chemických léků mají podle autorů "Čínské studie" často v léčbě diabetu úspěšnost o mnoho procent nižší, dokonce uvádějí, že na trhu jsou léky, u kterých je velké procento pravděpodobnosti, že cukrovku vůbec neléčí.


V rámci jiné podobné studie, provedené v Pekingu, bylo sledováno 800 pacientů se zvýšenou hladinou cukru odpovídající pre-diabetu nebo diabetu. I tady došlo k jednoznačnému potvrzení účinnosti bylinných preparátů a správného působení tradičních bylin.


Odborníci na výživu zjistili, že hladinu krevního cukru regulují mimo jiné také chrom, zinek a mangan. Tyto minerály se vyskytují především v otrubách a právě otruby snižují hladinu krevního cukru.


K maximalizaci vstřebávání minerálů lze využít chlorofyl (silný katalyzátor). Absolutním základem pro zlepšení vstřebávání živin je dostatečné žvýkání. Léčbu diabetu urychlí čerstvý lněný olej (zdroj mastné kyseliny linolenové a omega-3), spirulina, zelený ječmen, pampeliška, řebříček, borůvky a kvalitní domácí strava.


Diabetes může být dle TČM z nedostatku (je nutné jíst jen tepelně upravené pokrmy) a z nadbytku (je nutné ochlazovat organismus syrovou zeleninou).


U stravy je ale v obou případech nutné nepřehánět to s živočišnými nekvalitními bílkovinami. S nárůstem hladiny bílkovin narůstá i potřeba sacharidů v těle. Chronická spirála většího příjmu bílkovin následovaného větším množstvím sladkých potravin a pak opět velkým množstvím bílkovin atd. končí nízkou hladinou krevního cukru, tedy hypoglykemií a následně i cukrovkou. Dlouhodobým řešením tohoto problému je konzumace umírněného množství kvalitních bílkovin a komplexních sacharidů.


Více doporučení a rady najdete v textech v kategorii „Články“ – Diety, hubnutí, trávení, diabetes

Ráda Vám doporučím konkrétní byliny a jídelníček přímo pro Vás. Každý člověk je jedinečný a je třeba ke každému přistupovat individuálně. Na osobní diagnostiku a poradenství se můžete objednat prostřednictvím kontaktního formuláře, nebo emailem tradicniterapie@gmail.com, případně telefonicky 608770506. Vše o nabízených službách a cenách se dočtete zde. (TČM diagnostika, fytoterapie, dietetika, akupresura, tuina, shiatsu, neurolingvistické programování mozku NLP atd.)

Upozornění: Informace uvedené na tomto webu www.tradicni-terapie.cz jsou pouze informativní a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Cílem je seznámení se s tradičními metodami a možnostmi podpory zdraví, osvěta veřejně dostupných poznatků či odborných studií, nejde o propagaci konkrétních výrobků ani prodej doplňků stravy.

bottom of page