Na léčivý nápoj ze sladké zeleniny používáme především dýni, mrkev, cibuli a zelí, ale můžeme si ho dosladit i kouskem červené řepy.
Když si zvyknete vařit tento nápoj pravidelně, zlepší se vaše trávení, zažívací potíže, přestanete mít chutě na sladkosti a celkově se vám zlepší zdravotní stav.
Zeleninu vaříme bez soli a bez koření zhruba půl hodiny. Vodu slijeme, dáme do termosky a během dne popíjíme.
Do zeleninového vývaru můžeme vmíchat škrob kuzzu, který léčí střeva, uvolňuje napětí ve svalech, podporuje zažívání a pomáhá při léčbě migrén, napětí, nervozitě, snižuje horečku a využívá se při léčbě střevní chřipky.
Léčivý nápoj ze sladké zeleniny ničím nedochucujeme. Po scezení ho popíjíme jako nápoj. Zbylou zeleninu můžeme vyhodit, nebo použít na pyré, případně část sníst jako polévku, do které je dobré přimíchat pastu miso. Obsahuje živé enzymy, vitamíny, minerály a proteiny ve vyváženém složení.
Nápoj ze sladké zeleniny dodá tělu potřebnou sladkou chuť, která je pro nás už od dětství důležitá, protože jako jediná vyživuje orgány ve vývinu, dává pocit spokojenosti, štěstí a lásky. Někdy je pro obměnu dobré vyzkoušet i některé suroviny nahradit, zkusit třeba pastiňák, batát, petržel, tuřín, daikon, bílou část pórku apod., ale všeobecně je lepší držet se nápoje tak, jak je uveden ve videu.
Recepty na zdravé dezerty, které můžete jíst každý den na svačinu, najdete ve složce „Články“ – Zdravé recepty s účinky
Vše o nabízených službách a cenách se dočtete zde. Objednat se na individuální konzultaci můžete níže přes formulář nebo na emailu tradicniterapie@gmail.com. Tradiční terapie nenahrazuje léčbu západním lékařem a informace uvedené na webu tradicni-terapie.cz nelze považovat za vědecky podložené.
Comments