top of page


Amalaki omlazuje, zvyšuje imunitu a napomáhá hubnutí
Mezi další až zázračné dobroty, které bychom si měli dopřávat každý den, patří indický angrešt amalaki, neboli Emblica officinalis. Jeho...


Tuk je důležitý, ale jak který a jak pro koho
Celá řada prvotřídních vědeckých studií svědčí o důležitosti tuku ve stravě. Chleba se sádlem? Proč ne! Tuku skutečně není potřeba se...


Proč zrovna já mám problémy s váhou a musím držet dietu?!
„Děda má devadesát, jí samé tlusté maso, kouří, pije slivovici a je úplně zdravý,“ říkávají někteří a v této otázce je cítit křivda. Jak...


Hravě zdravě – vaření s radostí
Někdy se zdá, že vařit kvalitně je složité. Vůbec to tak není! Buďte při vaření hraví, kreativní a užívejte si to! Kvalitní vaření...


Chcete zhubnout? Hodně relaxujte a hodně jezte!
Nadváha obvykle vzniká při nedostatku energie v organismu. Nadbytečný tuk paradoxně není přebytkem, ale nedostatkem. Klíčem ke štíhlé...


Pozor, ať vám jídlo nepřeroste přes hlavu!
Zatímco v některých státech lidé nemají co jíst, jinde se vyhazují tuny jídla do popelnic. V bohatých státech přibývá lidí, kteří se již...


Špalda vyživuje křehké osoby s nedostatkem yin
Pšenice špalda (Triticum spelta) je starobylý druh rozpadavé pšenice. V ideálním případě je zcela nešlechtěná. Špaldová mouka je oproti...
bottom of page