Ochlazující brokolicová polévka posiluje krev
top of page

Ochlazující brokolicová polévka posiluje krev

Brokolicová polévka je velmi snadná, lahodná a chutná i malým dětem. Brokolice prospívá očím, léčí úpal, změkčuje hrubou kůži, pomáhá proti plynatosti, má protinádorové účinky, ale není vhodná při potížích se štítnou žlázou. Dle tradiční čínské medicíny brokolice posiluje nedostatečnou krev, odvádí vlhko, rozprouďuje stagnaci čchi a vylučuje horko (je ochlazující).



Dejte do hrnce trochu oleje, nadrobno nakrájenou cibuli a trochu soli. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte na kostky nakrájený kousek petržele a tři minuty restujte. Petržel je zahřívající, zlepšuje trávení, detoxikuje, podporuje močení, léčí obezitu, kameny v močovém měchýři, ledvinách i žlučníku, výrazně pomáhá ledvinám, ale ne při zánětu (protože zahřívá). Horké typy to s petrželí nemají přehánět. Protože je ale brokolice ochlazující, jejich vzájemná kombinace je harmonizující.


Do hrnce přidejte na větší kousky nakrájenou brokolici, minutu restujte, zalijte horkou vodou a sojovou smetanou (1 díl vody a 1 díl smetany) a vařte do změknutí. Následně vše rozmixujte a dochuťte bylinami, sojovou omáčkou, případně také umeoctem.



Do hotové polévky můžete přidat brambor, čirok, nebo dle vaší chuti. Bezlepkový čirok schopný zastavovat růst rakoviny tlustého střeva, prsu či kůže, působí protizánětlivě, antioxidačně a pomáhá kontrolovat hladinu cukru diabetikům.


Další recepty a zajímavosti o potravinách najdete v kategorii „Články“ – Recepty


Nezapomeňte, že nejdůležitější je jíst v klidu, v pohodě, dýchat, žvýkat a vnímat své tělo.

Ráda Vám doporučím konkrétní byliny a jídelníček přímo pro Vás. Každý člověk je jedinečný a je třeba ke každému přistupovat individuálně.

Kontaktovat mne můžete prostřednictvím emailu – tradicniterapie@gmail.com ,


Upozornění: Informace uvedené na tomto webu www.tradicni-terapie.cz jsou pouze informativní a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře.

bottom of page