Jednoduchý pokrm pro posílení čchi, ledvin a krve
top of page

Jednoduchý pokrm pro posílení čchi, ledvin a krve

Cítíte se slabí a bez energie? Zamilujte si cizrnu. Cizrna prospívá slezině-slinivce i žaludku a srdci, posiluje nedostatečnou energii čchi, odvádí vlhko, posiluje ledviny a krev, uklidňuje ducha a upravuje stolici. Jako i ostatní luštěniny by se měla vařit s řasou a podávat osolená a s olejem – zejména při vnitřním suchu.



Velmi populární je cizrna na paprice. Jednoduchou omáčku milují i děti. Cizrnu nechejte přes noc namočenou a druhý den ji uvařte v tlakovém hrnci. Následně odlijte přebytečnou vodu a cizrnu rozmixujte.






Ve větším kastrolu orestujte na přepuštěném másle dozlatova cibulku. Poté přidejte sladkou papriku a mořskou sůl. Pozor, papriku nerestujte dlouho, aby nezhořkla. Zalijte rozmixovanou cirznou a pár minut povařte. Přidejte sojovou smetanu a opět dohladka rozmixujte. Dochuťte sojovou omáčkou, trochou citronové šťávy a případně špetkou hořčice bez cukru.



Výborná je i cizrna opražená na pánvi nebo opečená v troubě. Uvařené kuličky stačí ochutit červenou paprikou a bylinkovou solí a olivovým olejem. Hodí se k různým zeleninovým omáčkám.




Další recepty a zajímavosti o potravinách najdete v kategorii „Články“ – Recepty


Nezapomeňte, že nejdůležitější je jíst v klidu, v pohodě, dýchat, žvýkat a vnímat své tělo.


Ráda Vám doporučím konkrétní byliny a jídelníček přímo pro Vás. Každý člověk je jedinečný a je třeba ke každému přistupovat individuálně.


Vše o nabízených službách a cenách se dočtete zde. Kontaktovat mne můžete prostřednictvím emailu – tradicniterapie@gmail.com ,


Upozornění: Informace uvedené na tomto webu www.tradicni-terapie.cz jsou pouze informativní a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Stejně tak ani bylinná léčba a změna jídelníčku nemůže dle legislativních norem nahradit léčbu západní medicínou. Tradiční medicína je velmi úspěšná v případě dobře nastolené spolupráce. Někdy je léčba dlouhodobá, ale její pozitivní vliv pocítíte již po pár dnech či týdnech.

bottom of page