Coriolus zabíjí viry, plísně, bakterie i rakovinu, ale je zakázaný
top of page

Coriolus zabíjí viry, plísně, bakterie i rakovinu, ale je zakázaný

Příroda nám nabízí velmi silné pomocníky proti nemocem a pro posílení zdraví. Bohužel, testování bylin či hub je náročné a zdlouhavé, proto je jejich užívání vždy na vlastní riziko – nařízení EU i ČR vysloveně zakazuje vyzdvihovat léčebnou sílu rostlin či hub. Proto také veškeré informace uvedené na tomto webu, považujte za osobní názor patřící do světa pohádek. Osobní zkušenosti ale ukazují, že coriolus je opravdu pohádkový zázrak.


Nově zakázanou pro terapeutické účely je houba coriolus, která je dle japonských vědců mocným bojovníkem s různými druhy patogenů (likviduje bakterie, chlamydie, viry, kvasinky, borelie atd.). V houbovém světě je podobný na Reishi, ale ta je více vyživující a lépe podporuje vitalitu a na ruskou Chagu, ale ta je více zaměřená na trávicí systém.


Coriolus podle zkušeností japonských lékařů a pacientů pomáhá u rakoviny plic, jícnu, rakoviny prsu, děložního čípku, dělohy, krve (leukémie), u lymfomu (rakovina mízní tkáně, projevuje se zduřením uzlin), melanomu (rakovina kůže) a dalších metastáz, protože pomáhá likvidovat rakovinné buňky a povzbuzuje organismus při náročné chemoterapii (v Japonsku se už dlouho používá jako doplněk při léčbě rakoviny, v Česku je zakázaná).


Osvědčil se při léčbě papylomaviru – HPV, který může způsobovat genitální bradavice nebo i rakovinu děložního čípku. Je výborný i u dalších typů bradavic či oparů (herpes).


Coriolus se užívá při léčbě skrytých (nedoléčených) patogenů a na detoxikaci organismu.


Nejčastěji se užívá:

  1. Pro zlepšení imunity a jako prevence rakoviny

  2. Při poruchách funkce jater

  3. V boji proti plísním, virovým a bakteriálním nemocem

  4. Ochrana močových cest a gynekologických orgánů

  5. Při léčbě zánětů střev a žaludku

Účinky podle tradiční čínské medicíny:

  1. doplňuje slezinu

  2. odvádí vlhkost a transformuje hlen

  3. likviduje toxiny (patogeny)

  4. vyživuje srdce a ducha Shen

  5. doplňuje yin jater a ledvin

  6. ochlazuje horko

Houba coriolus (česky Outkovka pestrá) hojně roste na dřevě různých listnatých stromů prakticky všude na světě. Je velmi tuhá. Vyskytuje se v široké škále barev. Převážně jsou v odstínech bílé, hnědé a oranžové s občasnými linkami zeleného, modrého a tmavě červeného pigmentu. Tyto barvy tvoří překrásné duhové segmenty.


V knize tradiční čínské medicíny nazývané Bencao Gangmu, neboli „Soupis léčiv“, kterou napsal Li Shizhen v období dynastie Ming v roce 1578, se píše, že „outkovka je prospěšná pro ducha (Shen) a životní energii (Chi) a posiluje šlachy a kosti (Jing). Pokud se outkovka užívá dlouhodobě, přináší vitalitu a přispívá k dlouhověkosti. Japonci outkovce říkají kawaritake, což také znamená „oblaková houba“.


Studie na myších ukázala, že extrakt z houby Coriolus Versicolor zlepšil výkon při cvičení a snížil únavu. Navíc myši léčené touto houbou zaznamenaly nižší hladinu krevního cukru v klidu a po cvičení.


Odborníci na vitální (mediciální) houby uvádějí, že existují prokazatelné pozitivní účinky coriolu u žen postižených rakovinou prsu po konvenční léčbě. Z etiologického hlediska mají na vznik nádorového onemocnění vliv zejména emoce (omezují zprůchodňovací funkci jater a napomáhají tak vzniku blokád) a strava (vznik vlhkosti, hlenu a horka z nevhodného stravování, ale třeba i kouření či nadměrného pití alkoholu). A samozřejmě vliv má i esence získaná od předků (dědičnost). Výrazný je i terapeutický účinek Coriolu u tvorby metastáz. V Koreji například Coriolus doplňuje lékařské ošetření u 70% všech pacientů s rakovinou.


Houba nejčastěji roste na pařezech, ale lze ji nalézt i na živých kmenech a větvích buků, habrů, dubů, vrb, třešní a ostatních listnáčů (jde tedy o typickou dřevokaznou houb).

Roste rychle a lze jí poměrně snadno naočkovat odumřelé kmeny nebo pařezy. Zralé plodnice stačí rozmixovat na kaši a tu nalít do vyvrtaných otvorů v odumřelém dřevě. Při

zdárném uchycení se plodnice začnou objevovat zhruba druhým až třetím rokem po aplikaci a pak plodí několik let.


Osobně doporučuji dávat si pozor na dodavatele hub – významné účinky mají jen kvalitní produkty.


Další zajímavosti, rady a tipy najdete v kategorii „Články“.


Každý člověk je jedinečný a je třeba ke každému přistupovat individuálně. Jako certifikovaná terapeutka vám ráda pomohu na vaší cestě ke spokojenosti. Na osobní diagnostiku a poradenství se můžete objednat prostřednictvím kontaktního formuláře, nebo emailem tradicniterapie@gmail.com, případně telefonicky 608770506. Vše o nabízených službách a cenách se dočtete zde.


Upozornění: Informace uvedené na tomto webu www.tradicni-terapie.cz jsou pouze informativní a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Cílem je seznámení se s tradičními metodami a možnostmi podpory zdraví, osvěta veřejně dostupných poznatků či odborných studií, nejde o propagaci konkrétních výrobků ani prodej doplňků stravy. Jen bylinná léčba a změna jídelníčku nemůže dle legislativních norem nahradit léčbu západní medicínou. Tradiční medicína je velmi úspěšná v případě dobře nastolené spolupráce. Někdy je léčba dlouhodobá, ale její pozitivní vliv pocítíte již po pár dnech či týdnech.

bottom of page