Noční pomočování u dětí můžete zastavit stravou
top of page

Noční pomočování u dětí můžete zastavit stravou

Netrestejte dítě za pomočování, ale změňte mu stravu! Příčinou pomočování je obvykle slabost ledvin a nepevnost močového měchýře. K těmto orgánům připisuje východní medicína také pocity strachu a obavy. Posílením ledvin a močového měchýře dítě lépe udrží moč a navíc se také zbaví nadbytečného strachu.

Není proto ideální dávat dětem chemické preparáty, protože ty jen zakryjí poruchu ledvin a močového měchýře, a po několika letech se původně energetické oslabení projeví již i v orgánovém postižení ve formě zánětlivého postižení s laboratorními či rtg změnami.


Vnitřní orgány i vnitřnosti dětí jsou citlivé a choulostivé a jejich forma (tzn. tělo) a energie Qi (čchi) nejsou naplněny.


Hlavní příčinou většiny dětských nemocí přitom podle terapeuta Boba Flawse není genetická nedostatečnost vrozené esence, ale strava.


Děti mladší pěti nebo šesti let často nemají dostatečně vyvinuté zažívání. To je příčinou většiny dětských nemocí, se kterými se dětští lékaři běžně setkávají, například koliky, bolestí ucha, kašle, nateklých žláz, alergií, dětského astmatu a ekzémů.


Rodiče mnohdy dávají dětem pokrmy, které nedozrálý organismus neumí zcela zpracovat. V dětském těle se pak hromadí odpadní látky, které ještě neumí kompletně vyloučit.


Strava je pro malé děti zcela zásadní. Podobně, jako nemocnému člověku, nebo osobě v rekonvalescenci dáváme pouze výživná a lehce stravitelná jídla, potřebuje i dětský organismus jen to nejlepší.


Vhodné potraviny pro nedostatek energie v ledvinách:

vlašské ořechy, brusinky a borůvky, kozlík lékařský, polévky z kořenové zeleniny, tmavě červené a černé fazole, fazolky adzuki, odvar ze semínek černého seznamu, vařená zelenina, čerstvé zeleninové šťávy, celerová a petrželová nať, mladé listy pampelišky a kopřivy


Vhodné potraviny pro slabé ledviny:

červená řepa, jablka, mandle, banány, mrkev, aloe, černý sezam, med, celer, fíky, krab, javorový sirup, kukuřice, melouny, kachna, melasa, salát, hrušky, vejce, olivy, lotus kořen, moruše, brambory, pšeničné klíčky, soja, tofu, krůta, ječmen, kozí mléko, mořské řasy, jáhly, shiitake, rýže, špenát, pšenice, rajčata


Co ledvinám dále prospívá:

  1. Zbavit se strachu a obav

  2. Být v teple, nahřívat si chodidla solným polštářkem

  3. Hodně tekutin přes den, ale ne večer

  4. Koupel s éterickým olejem z jalovce

  5. Sedací koupel z mořské soli (2 hrsti mořské soli rozpustíte v dětské vaničce naplněné teplou vodou (ne horkou!) a na 15 minut si do ní sedněte)

Při nemoci ledvin a močových cest nejíst:

  1. příliš solená a kořeněná jídla, dochucovadla

  2. potraviny s vysokým obsahem bílkovin, zejména červené maso, protože obsahuje hodně kyseliny močové

  3. smažená a pečená jídla

  4. bílou mouku a cukr

  5. kávu, kakao

  6. potraviny s velkým obsahem kyseliny šťavelové, například špenát a reveň

  7. mléčné produkty

Dbejte na teplou, kvalitní snídani! Z bylin je vhodná lichořeřišnice.


Další tipy, rady a doporučení najdete v textech v kategorii „Články“.


Jsme rádi, že vás naše články inspirují, ale prosíme, nekopírujte je. Děkujeme.


Každý člověk je jedinečný a je třeba ke každému přistupovat individuálně. Jako certifikovaná terapeutka vám ráda pomohu na vaší cestě ke spokojenosti. Na osobní diagnostiku a poradenství se můžete objednat prostřednictvím kontaktního formuláře, nebo emailem tradicniterapie@gmail.com, případně telefonicky 608770506. Vše o nabízených službách a cenách se dočtete zde.


Upozornění: Informace uvedené na tomto webu www.tradicni-terapie.cz jsou pouze informativní a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Cílem je seznámení se s tradičními metodami a možnostmi podpory zdraví, osvěta veřejně dostupných poznatků či odborných studií, nejde o propagaci konkrétních výrobků ani prodej doplňků stravy. Jen bylinná léčba a změna jídelníčku nemůže dle legislativních norem nahradit léčbu západní medicínou. Tradiční medicína je velmi úspěšná v případě dobře nastolené spolupráce. Někdy je léčba dlouhodobá, ale její pozitivní vliv pocítíte již po pár dnech či týdnech.

bottom of page