Kokosový olej prospívá vlasům, postavě i střevům
top of page

Kokosový olej prospívá vlasům, postavě i střevům

Kokosový olej má silné antioxidační účinky a až zázračné působení. Dokáže mírnit příznaky ekzémů včetně lupénky, pomáhá při léčbě cukrovky II. typu a také při problémech se štítnou žlázou. Panenský kokosový olej obsahuje vitamíny A, E, malé množství vitamínu C a cenné mastné kyseliny, především kyselinu laurovou. Právě kyselina laurová je zřejmě jeho nejcennější součástí. Kyselina laurová má silné detoxikační a léčivé účinky. Spolehlivě likviduje i nepřátelské kvasinky, plísně a houby v organismu. Díky tomu pomáhá při onemocněních trávicího traktu, včetně syndromu dráždivého střeva, při léčbě helicobactera v žaludku, přemnožené Candidě a parazitů.


Kokosový olej snižuje riziko vzniku rakoviny, srdečních onemocnění, reguluje hladinu cukru v krvi, pozitivně ovlivňuje funkci štítné žlázy. Je úspěšný i při léčbě Alzheimerovy choroby.


Kokosový olej obsahuje živiny a mastné kyseliny, které se využívají i v kosmetice. Umí proniknout hluboko do vlasů a vyživit je. Rozpuštěný olej se aplikuje na vlasy a nechá několik hodin působit. Poté je třeba vlasy umýt. Podobně se používá i na obličej. Pomáhá udržovat pojivové tkáně pevné, čímž předchází tvorbě vrásek. Zjemňuje popraskané rty, léčí akné a zlepšuje vzhled jizev.


Kokosový olej díky mastným kyselinám potlačuje chuť k jídlu, snižuje pocit hladu, zpomaluje trávení a pomáhá vyrovnat výkyvy hladin krevního cukru (glykémii). Výrazné úspěchy dosáhnete zejména při používání kvalitního bio kokosového oleje.


Dle tradiční medicíny kokos:

  1. má zahřívající povahu

  2. posiluje srdce

  3. potlačuje větrnost

  4. zastavuje krvácení

  5. užívá se při slabosti, hubenosti a podvýživě

Kokosové mléko hasí žízeň, zvyšuje tvorbu semene a podporuje jinové tekutiny. Pomáhá při léčbě otoků způsobených slabostí srdce a cukrovkou.


Tipy a doporučení pro krásnou pleť najdete v kategorii „Články“.


Každý člověk je jedinečný a je třeba ke každému přistupovat individuálně. Na osobní diagnostiku a poradenství se můžete objednat prostřednictvím kontaktního formuláře, nebo emailem tradicniterapie@gmail.com, nebo telefonicky 608770506. Vše o nabízených službách a cenách se dočtete zde. (TČM diagnostika, fytoterapie, dietetika, akupresura, tuina, shiatsu, neurolingvistické programování mozku NLP atd.)

Upozornění: Informace uvedené na tomto webu www.tradicni-terapie.cz jsou pouze informativní a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Cílem je seznámení se s tradičními metodami a možnostmi podpory zdraví, osvěta veřejně dostupných poznatků či odborných studií, nejde o propagaci konkrétních výrobků ani prodej doplňků stravy. Jen bylinná léčba a změna jídelníčku nemůže dle legislativních norem nahradit léčbu západní medicínou. Tradiční medicína je velmi úspěšná v případě dobře nastolené spolupráce. Někdy je léčba dlouhodobá, ale její pozitivní vliv pocítíte již po pár dnech či týdnech..

bottom of page