Ředkev pomůže s trávením, horečkou i žlučníkem
top of page

Ředkev pomůže s trávením, horečkou i žlučníkem

Bílá ředkev prokazatelně rozpouští hleny, odstraňuje tuky a otoky, ničí plísně i bakterie, působí protizánětlivě, pomáhá při nachlazení a zvyšuje imunitu. Je plná vitamínu C, podporuje detoxikaci organismu a její enzymy napomáhají zdravému trávení. Také snižuje hladinu cholesterolu a chrání srdce.


Hlavním benefitem je její pozitivní vliv na žlučník. Je jedničkou v rozpouštění žlučníkových i ledvinových kamenů. Léčivé účinky na ledviny se projevují jejich účinnějším zpracováváním odpadu a díky tomu i vylučováním většího množství moči. To pomáhá jak zlepšit funkce ledvin, tak i léčit edém. Ředkev bílá pomáhá vylučovat toxiny ledvinami, játry, potními žlázami a zažívacími trakty. Odvar z bílé ředkve se užívá pro odvodnění. Stačí nastrouhanou bílou ředkev krátce povařit a několik dní popíjet – nesmí se užívat déle než týden, pak je třeba dát několik dní pauzu.


Nápoj pro snížení horečky Půl hrnku nastrouhané bílé ředkve smíchejte s polévkovou lžící sójové omáčky a čtvrtinou čajové lžičky nastrouhaného zázvoru. Přelijte horkým tříletým (větvičkovým) čajem, zamíchejte a pijte, dokud je nápoj teplý.


Nápoj pro podporu vylučování Půl hrnku nastrouhané bílé ředkve přeceďte hustou gázou – získáte tak čistou šťávu. Smíchejte dvě polévkové lžíce této šťávy se šesti polévkovými lžícemi teplé vody se špetkou soli. Tuto směs přiveďte k varu a krátce povařte. Nápoj pijte pouze jednou denně. Nepokračujte déle než tři za sebou následující dny. Nápoj nikdy nepijte syrový, vždy pouze převařený.


Strouhaná ředkev pro lepší trávení Nastrouhejte čerstvou bílou ředkev a pokropte ji několika kapkami sójové omáčky. Konzumujte přibližně jednu polévkovou lžíci denně. Použít můžete i klasickou červenou ředkvičku nebo černou ředkev.


Smažené ředkvové placky Oloupanou ředkev nakrájejte na plátky, osolte, opepřete, pokapejte sójovou omáčkou a restujte z obou stran na másle. Před podáváním posypte nasekanou pažitkou.


Ředkvová specialita Do kastrolku s vodou vložte kus mořské řasy kombu, a jakmile se voda začne vařit, vyndejte ji. Do vývaru přisypte lžičku granulované řasy kombu a na kolečka nakrájenou ředkev, kterou ve vývaru vařte zhruba půl hodinky úplně do měkka. Servírujte v misce s trochou vývaru a řas.


Jak dále podpořit ledviny a žlučník se dočtete v textech v kategorii „Články“ – Byliny, potraviny, doplňky


Jsme rádi, že vás naše články inspirují, ale prosíme, nekopírujte je. Děkujeme.

Ráda Vám doporučím konkrétní byliny a jídelníček přímo pro Vás. Každý člověk je jedinečný a je třeba ke každému přistupovat individuálně. Na osobní diagnostiku a poradenství se můžete objednat prostřednictvím kontaktního formuláře, nebo emailem tradicniterapie@gmail.com, případně telefonicky 608770506. Vše o nabízených službách a cenách se dočtete zde. (TČM diagnostika, fytoterapie, dietetika, akupresura, tuina, shiatsu, neurolingvistické programování psychiky NLP atd.)


Upozornění: Informace uvedené na tomto webu www.tradicni-terapie.cz jsou pouze informativní a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Stejně tak ani bylinná léčba a změna jídelníčku nemůže dle legislativních norem nahradit léčbu západní medicínou. Tradiční medicína je velmi úspěšná v případě dobře nastolené spolupráce. Někdy je léčba dlouhodobá, ale její pozitivní vliv pocítíte již po pár dnech či týdnech.

bottom of page