Konopná kosmetika přináší úlevu
top of page

Konopná kosmetika přináší úlevu

Problematická pleť (především akné) trápí mnoho lidí. Výraznou úlevu jim může přinést kvalitní konopná kosmetika, která obsahuje velmi léčivé složky. Je však třeba si správně vybrat.


Konopí má díky svým jedinečným vlastnostem uplatnění ve stavebnictví, textilním, potravinářském i kosmetickém průmyslu. Lidé jeho výjimečné kvality využívají od pradávna.


Na výrobu konopných krémů a olejů se používají zejména konopná semínka, která obsahují bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny a vitamín E. Rozhodujícím faktorem jsou cannabinoidy a CBD. Právě tato látka dokáže významně tišit bolest, zmírnit artritidu, léčit záněty i plísně. Na trhu se ale prodává i kosmetika bez těchto zásadních léčivých látek. Proto je nutné dobře vybírat. Podstatnou složkou masti by měl být konopný výtažek (Cannabis Sativa Extract).


Kvalitní kosmetika z konopí léčí a zvlhčuje pokožku. Esenciální mastné kyseliny udržují hormonální rovnováhu, brání vysoušení a šupinatění pokožky a také lámání vlasů. Cannabinoidy mají protizánětlivé, analgetické, antibakteriální a další účinky. Proto jsou účinné při péči o aknózní a ekzematickou pokožku. Ověřené jsou pozitivní účinky při léčbě různých dermatitid, atopického ekzému, lupénky, oparů i lupů ve vlasech. Konopné zdravotní masti mají uklidňující a zvláčňující účinky. 

Kosmetické produkty z konopí se obvykle vyznačují vysokou čistotou, snášenlivostí a nulovým výskytem halucinogenních látek. Jsou tak vhodné prakticky pro každého, včetně těhotných žen nebo malých dětí.

Příznivé účinky na pleť mají také další byliny, o kterých jsme psali v textech v kategorii „Články„ - "Akné".


Konopí jakožto kuřivo může podle čínské medicíny zapříčinit zablokování lymfatického systému nebo spalování tekutin v těle, což vede k následnému vysušení dýchacího ústrojí (plic) a trávicího traktu (sleziny/žaludku). Vzhledem k tomu, že konopí naše orgány zahřívá, lidé s tendencí k přehřívání (například záněty, refluxní chorobou jícnu nebo hnisavé akné) by měli užívání konopí omezit.


Kouření konopí z pohledu čínské medicíny „rozvíjí kreativitu“ a otevírá mysl i tělo, zahřívá játra, žlučník, plíce, srdce, slezinu, ledviny a lymfatický systém. Přímo ovlivňuje také imunitní, nervový a hormonální systém a v neposlední řadě také spánek.


Každý člověk je jedinečný a je třeba ke každému přistupovat individuálně. Na osobní diagnostiku a poradenství se můžete objednat prostřednictvím kontaktního formuláře, nebo emailem tradicniterapie@gmail.com, nebo telefonicky 608770506. Vše o nabízených službách a cenách se dočtete zde. (TČM diagnostika, fytoterapie, dietetika, akupresura, tuina, shiatsu, neurolingvistické programování mozku NLP atd.)

Upozornění: Informace uvedené na tomto webu www.tradicni-terapie.cz jsou pouze informativní a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Cílem je seznámení se s tradičními metodami a možnostmi podpory zdraví, osvěta veřejně dostupných poznatků či odborných studií, nejde o propagaci konkrétních výrobků ani prodej doplňků stravy. Jen bylinná léčba a změna jídelníčku nemůže dle legislativních norem nahradit léčbu západní medicínou. Tradiční medicína je velmi úspěšná v případě dobře nastolené spolupráce. Někdy je léčba dlouhodobá, ale její pozitivní vliv pocítíte již po pár dnech či týdnech.

bottom of page