Jak na druhých poznáte potíže s játry
top of page

Jak na druhých poznáte potíže s játry

Dobře pracující játra dodávají člověku podle tradiční čínské medicíny vytrvalost a pohodu, související harmonický žlučník pak také odvahu.


Porucha ve smyslu energetické plnosti jater a žlučníku vede k tvrdohlavosti, puntičkářství, ale také zbrklosti. Prázdnotu jater naopak poznáte podle sklonu k nepořádnosti, nesystematičnosti a snadné změně názorů.


Deprese, která má původ v játrech, se obvykle pozná podle přepracovanosti. Člověk s přetíženými játry upadne do deprese z přepracování velmi snadno.


Může ale také dojít ke kombinaci více poruch. Např. ledvinová úzkost po spojení s jaterní agresivitou dává vzniknout žárlivosti. Chorobnou žárlivostí často trpí alkoholici, kteří si dlouhodobě ničí játra a ledviny.


Jaterní agrese se někdy spojí i se srdečním ohněm. V tu chvíli už osoba nejen vyhrožuje a nadává, ale také koná. Člověk s porušenou rovnováhou jaterního okruhu bývá štíhlý, hranatý a vrásčitý. Oči mívá blíže u sebe, mezi obočím má hlubokou vrásku. Ruce drží často zkřížené na hrudníku, ramena vytažená a bojovně vysunutá dopředu. Bývá netrpělivý, slova krátce odsekává. Je sebevědomý, sebejistý a je dobrý organizátor. Drží se zpříma. Obtížně se vciťuje do problémů jiných, spíše má tendenci ke vztahovačnosti. Mívá sny plné násilí a bývá cholerický.


Charakteristický je podle MUDr. Josefa Jonáše spěch, sebekontrola a zaťaté zuby.

Neustálá snaha o sebekontrolu, sebeovládání a kontrolu hněvu i emocí je nejsilnějším znakem při rozpoznávání poruchy v játrech. Jakmile vnitřní napětí přeroste únosnou míru, dojde k výbuchu agrese.


Takový člověk má mnoho problémů sám se sebou a nemá prostor se věnovat druhým nebo dětem. Ty jsou pak nepochopené, uzavřené a neuspokojené. Emoční nevyváženost významně ovlivňuje okolí. Vztahy mezi lidmi jsou nejdůležitějším atributem v lidském vývoji.


Pokud jsou játra v harmonii, je jejich nositel trpělivý, hloubavý a systematický. Má tendenci k úspěšnosti a spořádanosti. Každý postižený orgán přetváří psychiku jinak.


Jak pomoct játrům a své psychice jsme psali dalších textech, najdete je v kategorii „Články“.


Jsme rádi, že vás naše články inspirují, ale prosíme o jejich nekopírování. Děkujeme.

Každý člověk je jedinečný a je třeba ke každému přistupovat individuálně. Na osobní diagnostiku a poradenství se můžete objednat prostřednictvím kontaktního formuláře, nebo emailem tradicniterapie@gmail.com, nebo telefonicky 608770506. Vše o nabízených službách a cenách se dočtete zde. (TČM diagnostika, fytoterapie, dietetika, akupresura, tuina, shiatsu, neurolingvistické programování mozku NLP atd.)

Upozornění: Informace uvedené na tomto webu www.tradicni-terapie.cz jsou pouze informativní a nejsou určeny k nahrazení rad od kvalifikovaného lékaře. Cílem je seznámení se s tradičními metodami a možnostmi podpory zdraví, osvěta veřejně dostupných poznatků či odborných studií, nejde o propagaci konkrétních výrobků ani prodej doplňků stravy. Jen bylinná léčba a změna jídelníčku nemůže dle legislativních norem nahradit léčbu západní medicínou. Tradiční medicína je velmi úspěšná v případě dobře nastolené spolupráce. Někdy je léčba dlouhodobá, ale její pozitivní vliv pocítíte již po pár dnech či týdnech...

bottom of page